Det skal du opleve til kulturnatten

På fredag er det tid til årets kulturnat i København. Kulturnatten har i over 20 været en af Københavns mest velbesøgte kulturbegivenheder. Mere end 250 museer, biblioteker, teatre og mange andre steder byder velkommen til kulturnatten, og der er derfor noget for enhver. Her har vi samlet 5 steder, som du uden tvivl skal forbi til kulturnatten.

Hotel- og Restaurantskolen

Hvis du godt kan lide spændende madoplevelser er Hotel- og Restaurantskolen det perfekte sted at besøge for dig. På Hotel- og restaurantskolen er der mulighed for gode gastronomiske oplevelser, når det hyggelige folkekøkken samt gourmetkokkeskolen åbner dørene op. Du kan både smage retter med insekter samt en spændende ølmenu og der er derfor uden tvivl noget, som du ikke har smagt før. Du vil blive overrasket over de nye smagsoplevelser hvis du vælger at besøge Hotel- og Restaurantskolen, og der vil sikkert være dækket op med en flot bordløber, så du kan nyde maden i flotte omgivelser.

Besøg DR Byen med børn

Hvis du gerne vil have dine børn med ud til spændende oplevelser til kulturnatten er der også gode muligheder for det. Du kan blandt andet besøge DR Byen, der har lavet aktiviteter specielt til børnene. Du kan blandt andet opleve den nye ”Børnescenen” i DR Koncerthuset eller besøge Ultra Nyt der sender interesserede børn af sted som reportere.

Andre steder, rundt omkring i København, er der andre gode oplevelser at finde for børn. De fleste børn vil elske at komme ud og opleve byen på en ny måde med aktiviteter og lys i hele byen, og så er der også gode legepladser med sjove legeredskaber forskellige steder i byen.

Uddannelses- og Forsikringsministeriet

Hos Uddannelses- og Forsikringsministeriet kan du opleve noget af fremtidens teknologi. Uddannelses- og Forsikringsministeriet har et spændende arrangement i ærmerne både for børn og voksne.

Ved arrangementet kan du blandt andet opleve fremtidens madpakker, smage på insektsnacks og drikke et glas af en bæredygtig øl.

Der er også noget for dem, der interesseret sig for teknologi. Du kan blandt andet flyve med droner og prøve en førerløs minibus, som er noget af den teknologi der udvikles allermest på lige nu.

Store Nørd kommer også forbi og laver deres spændende kemishow, hvor du kan blive klogere på lidt Fysik og Kemi på en sjov måde.

Oplev Folketinget

Hvis du ikke har været inde og se Folketinget endnu er det uden tvivl et sted du skal smutte forbi i løbet af kulturnatten. Det er en tradition, at Folketinget åbner dørene til kulturnatten, og muligheden bliver hvert år brugt af mange.

Du kan møde Folketingets medlemmer og medarbejdere, der gerne vil fortælle om deres daglige arbejde på Borgen.

Du kan også møde alle Folketingets partier og Folketingets forman Pia Kjærsgaard, der vil fortælle om hendes hverdag. Du kan også komme ind og gå rundt i folketingssalen, som du garanteret har set på fjernsyn et par gange.

Besøg universitetshospitalet for familiedyr

Dyrehospitalet ved Københavns Universitet er også med når kulturnatten afholdes. Hos Dyrehospitalet kan du komme med om bagved og se hvordan dyrlægerne arbejder. Dyrehospitalet er et af de mest moderne dyrehospitaler i Danmarks og du kan se de mange muligheder der er for behandling af familiedyr på hospitalet.

Hos Dyrehospitalet har de mange muligheder for undersøgelse, behandling og genoptræning som hjælper de mange familiedyr, der kommer forbi klinikken hvert år.

Hvis du har eller overvejer at få en hund, kat eller et andet familiedyr kan du få et unikt billede af hvordan kæledyr kan blive behandlet. Du kan samtidig også stille spørgsmål til nogle af de dyrlægestuderende hvis du fx går med et spørgsmål som hvilken hund skal jeg vælge, eller er i tvivl om andre ting omkring familiedyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *