Sådan finder du den bedste lyd til din café

2 måneder siden |  0 comments  |  Kultur

Tillykke med din nye café eller tillykke med, at du går og er ved at realisere dine planer om at få en. En café er et skønt sted, hvor folk kan mødes, lade op, drikke sig småfulde eller få fornyet energi med en god kop kaffe.

Nogle gange er en café også et kulturelt mødested, hvor koncerter, foredrag, spilaftner og andre events får lov til at løbe af stablen. Det er helt op til dig, hvordan du vil indrette og bruge din café. Men der er én ting, som du ikke må gå ned på. Og det er musikken.

Musikkens magt


Musik kan noget helt særligt. Når du selv lytter til den, så lukker du verden ude og lader dig føre med af tonerne. Musikken kan her skabe stemninger, følelser og historier. Når du tager til en koncert, så fungerer musikken som opslugende underholdning.

Men når du spiller musik på din café, så fungerer musikken som den perfekte baggrundsbelægning. Her fungerer den ligesom de møbler, du har valgt og det tapet, som du har sat op. Den sætter scenen, og den skaber en bestemt atmosfære. Du kan altså styre rigtig meget med musikken, og give dine kunder en bedre oplevelse.

Hvad spiller man på en café?


Det er meget vigtigt, at musikken svaret til den vibe, som du gerne vil have skal kendetegne din café. Det bedste råd er, at du i den forbindelse vælger en radiostation, som spiller en lind strøm af en passende type af musik.

Du behøver ikke engang at have en radio for at kunne dette. Rigtig mange af de gode radiostationer kan nemlig høres på internettet helt gratis. Her kan du vælge mellem en række forskellige, både de kendte og de mindre kendte. Et godt tip er at vælge en station, hvor værterne ikke snakker for meget, og hvor der ikke er for mange reklamer.

Sådan får du lyden ud


Når du har fundet og valgt den bedste radiokanal til lige netop din café, så kommer det næste trin. Du skal nemlig sørge for, at lyden bliver fordelt jævnt ud i hele rummet, så alle kan høre den. Samtidig må lyden ikke være for høj, men kvaliteten skal være god.

Du behøver ikke en kæmpe højtaler med masser af bas. Det er vigtigere med et system, hvor du måske kan have mindre højtalere stående flere steder i rummet. Du kan finde rigtig mange bud på godt udstyr til lyd på internettet.

Få styr på lyden med en FM transmitter


Men hvordan får du så lyden fra den online radio over i dine højtalere? Du behøver slet ikke at bakse med en masse ledninger og lignende. Med en FM-transmitter bliver det nemlig nemt og hurtigt at overføre digital radio til højtalere.

Med transmitteren installeret skal du bare tænder for den valgt radio, og så begynder musikken at strømme ud. Således kan du styre lydniveau og kanal fra dit elektroniske apparat og direkte til lydkilden.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

3 spændende kulturrejser til 2018

Er du på udkig efter en god rejse til 2018? Nogle af de bedste rejser at tage på, er rejser hvor du får mulighed for at lære en anderledes kultur at kende imens du rejser rundt i landet. Men hvilke steder er gode, hvis du gerne vil opleve en anden ku...

Read More

Sådan får du den ultimative teatertur til New York

New York er kendt for mange for mange ting – gode teatre er en af dem. Men hvordan kan man egentlig få den perfekte teatertur til New York? Det er selvfølgelig meget individuelt hvad en perfekt rejse er, men vi har alligevel fundet er par gode råd ti...

Read More

Få råd til flere teateroplevelser med disse 4 tips

Har du et lille budget, kan det være svært for dig at få råd til at komme i teatret. Det er ærgerligt, da det er en rigtig god mulighed for at få en anderledes kulturel oplevelse. Teatret kan fortælle historier på en helt anden måde, end film kan. De...

Read More