Gode klassiske møbeldesignere med godt håndværk

Der er mange forskellige møbeldesigns rundt omkring, og mange af dem er meget smukke. Når der skal købes designermøbler er der meget at vælge imellem. Et simpelt og enkelt design kan være meget smukt, og to designere som er kendte for netop dette er Mies van der Rohe og Xavier Panchard.

 

Mies van der Rohe

Der er ikke mange der har hørt om Mies van der Rohe, medmindre man har godt forstand på designere. Selvom det ikke er en designer som alle og enhver har hørt om, så er det stadig en højt respekteret designer, som har designet nogle meget smukke og ikoniske møbler. Ludwig Mies van Rohe var en tysk arkitekt, som lavede en del ikonisk arkitektur efter 1. Verdenskrig. Han har haft stor indflydelse på det 20. Århundredes arkitektur, og fik indført simplicitet til arkitekturen. Han er kendt for at benytte lidt rå materialer som industrielt stål og pladeglas til at give et meget simpelt og elegant udtryk.

Han er kendt for arkitektur, og har haft stor indflydelse på designet af de moderne bygninger i dag. Han kaldte sine egne bygninger for ”skind og ben arkitektur” hvilket er et udtryk for den minimalistiske stil han havde. Han har også designet møbler, det er han dog ikke helt så kendt for, som hans arkitektur. Som man næsten selv kan gætte, så var Mies van der Rohes møbler super minimalistiske og smukke. Han gjorde også brug af metal og smukke former i hans møbel design, og derfor er hans møbler stadig moderne at kigge på, hvilket gør dem tidsløse. Det mest ikoniske møbel er Barcelona stolen, en salonstol som var designet til en udstilling i Barcelona. Den blev udviklet til at kongen og dronningen kunne sidde i denne stol. Det er et meget enkelt design som er meget stilfuldt. Benene er lavet af smukke stykker bukket metal, som er formet i bløde buer og som mødes på midten som et kryds. Dette er et smuk stykke design, som stadig bliver solgt, til trods for at den blev designet i år 1929.

 

Xavier Panchard

Xavier Panchard var en fransk metalarbejder som designede en meget smuk stol i metal kaldet Tolix. Den første model blev designet i 1934 og fik navnet ”model A” stolen blev en stor succes, og sidenhen er der produceret mangle flere udgaver. Grunden til at stolen blev så populær, var fordi den var lavet af metal. Den havde et meget enkelt udseende, og var samtidig meget robust.

Meningen med designet, var at designe en smuk stol, som kunne holde til at stå udenfor. Derfor blev den lavet af metal. Det var vigtigt at det var en praktisk stol, som skulle kunne benyttes af bl.a. industrien. Derfor er stolene stabelbare og vejer ikke meget. Selvom den er tiltænkt til udendørs brug, så begyndte mange også at bruge dem indenfor. Metalstolen gav et lidt råt look, og var meget enkel. Derudover kan den fås i mange forskellige stærke og smukke farver, som kan sparke liv i et rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *